Uusi EU-asetus elintarviketietojen antamisesta kuluttajille

Uusi EU-asetus 1169/2011 elintarviketietojen antamisesta kuluttajille muuttaa nykyistä elintarvikkeiden merkintöjä koskevaa lainsäädäntöä EU-maissa. Asetus astuu voimaan 13. joulukuuta 2014.
Tämän seurauksena Ferrero alkaa elokuuhun 2014 mennessä ilmoittaa EU-maissa myytävien tuotteiden tuoteselosteissa tuotteissa käytetyn kasviöljyn tyypin.

Monien Ferrero-tuotteiden valmistuksessa käytetään kasviöljyjä ja -rasvoja. Yksi näistä on maailman tärkeimpiin kasviöljyihin lukeutuva palmuöljy, jota uutetaan kuumentamalla ja puristamalla öljypalmun hedelmälihaa. Palmuöljyn määrää voi vaihdella reseptistä riippuen, eikä tuotteiden valmistus edellytä hydrogenointia. Palmuöljy on jalostusprosessin jäljiltä hajutonta ja mautonta, mutta se voimistaa muiden ainesosien makua ja parantaa niiden välistä tasapainoa. Lisäksi se auttaa pitämään tuotteen maun hyvänä säilyvyysajan loppuun saakka, sillä se kestää hapettumista paremmin kuin muut kasviöljyt.

Ferrero Group hankkii käyttämänsä palmuöljyn tällä hetkellä Malesiasta, Papua-Uudesta-Guineasta ja Brasiliasta.
Raaka-aineen jäljitettävyys on Ferrerolle erittäin tärkeää, ja konserni on jo vuodesta 2005 ollut Roundtable for Sustainable Palm Oilin (RSPO www.rspo.org) aktiivinen jäsen. RSPO on vuonna 2004 perustettu, useista sidosryhmistä koostuva järjestö, jonka tehtävänä on edistää kestävän palmuöljyn kehitystä ja käyttöä.
Vuoden 2014 loppuun mennessä eli lähes vuotta alun perin suunniteltua aiemmin Ferrero-tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti RSPO-erotellusta sertifioidusta palmuöljystä. Erottelu tarkoittaa, että koko palmuöljyn matka viljelmiltä tuotantolinjalle voidaan jäljittää.

Ferreron vastuu ei rajoitu ainoastaan palmuöljyn sertifiointiin. Se on vain ensimmäinen askel työntekijöidemme ja kuluttajien odotusten täyttämisessä. Myös Ferrero Palm Oil Charter käytäntömme vahvistaa sitoutumista palmuöljyn hankkimiseen kestävistä lähteistä. Sen tarkoituksena on ehkäistä metsäkatoa, lajien sukupuuttoon kuolemista, suuria kasvihuonekaasupäästöjä ja ihmisoikeusrikkomuksia. Ferrero on kehittänyt yhdessä TFT:n (entinen The Forest Trust www.tft-forests.org) kanssa menetelmän, jolla arvioidaan, kuinka hyvin toimittajamme noudattavat kyseistä käytäntöä. Lisäksi menetelmä auttaa viljelijöitä noudattamaan RSPO:n vaatimuksia ja ylittämään ne.


Lisätietoa ja vastauksia kysymyksiisi saat paikallisesta kuluttajapalvelusta.


Lisätietoa:
Kysymyksiä ja vastauksia palmuöljystä
Kysymyksiä ja vastauksia palmuöljyn käytöstä tuotteissamme
Kinder.com
Nutella.com
Ferreron yhteiskuntavastuu