AVAINLUVUT

Ferrero Groupin talousluvut

FERRERO TÄNÄÄN

Kansainvälinen toimija.
Ferrero sai alkunsa vuonna 1946 pienenä konditoriayrityksenä Alban kaupungissa Italiassa. Nykyään se toimii yli 50 maassa, ja sillä on 37 tuotantolaitosta viidessä maanosassa. Tuotteitamme on saatavilla yli 170 maassa.

Nykyään Ferrerolla ja siihen liittyvillä yrityksillä on yli 47 000 työntekijää, jotka edustavat yli 120 eri kansallisuutta.

TALOUDELLINEN TULOKSEMME

Ferrero jatkaa vuosi vuodelta kasvuaan muuttuvassa ympäristössä, ja se on nykyään maailman kolmanneksi suurin suklaakonvehtiyritys.

Ferrero Group päätti 31. elokuuta 2023 päättyneen tilikauden 17 miljardin euron konsolidoidulla liikevaihdolla. Tämä merkitsee 20,7 prosentin kasvua edellisen vuoden 14 miljardin euron liikevaihtoon verrattuna. Haastavasta taloudellisesta ja geopoliittisesta ympäristöstä huolimatta konserni pystyi jatkamaan vahvaa kasvuaan sekä vahvistamaan markkinaosuuttaan eri kategorioissa ja alueilla henkilöstönsä, tuotemerkkiensä ja liiketoimintamallinsa kestävyyden ansiosta.

Ikonisten tuotemerkkiemme
, kuten Nutella®, Ferrero Rocher®, Kinder Bueno® ja Kinder Joy®, nettomyynti kasvoi erityisesti Yhdysvalloissa ja Italiassa, minkä lisäksi markkinaosuutemme vahvistui lähes kaikilla alueilla.

JATKUVA KASVU JA KEHITTYMINEN

Ferrero Group toteutti kasvun edistämiseksi myös joitakin keskeisiä aloitteita, kuten:
- Jatkoi investointien lisäämistä ikonisiin tuotemerkkeihinsä ja vahvisti sisäistä tutkimus- ja kehitystoimintaansa.
- Laajensi tuotantokapasiteettiaan vastaamaan kuluttajien kasvavaa tuotekysyntää; pääomasijoitukset olivat yhteensä 811 miljoonaa euroa, joista tärkeimmät investoinnit kohdistuivat aineellisiin käyttöomaisuushyödykkeisiin (733 miljoonaa euroa) Italiassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Espanjassa sijaitseviin tuotantolaitoksiin.

Nämä investoinnit kuvaavat jatkuvaa panostustamme tuotteidemme laadun, tuoreuden ja elintarviketurvallisuuden parantamiseen samalla, kun säilytämme kilpailukyvyn ja vähennämme tuotantomme ympäristövaikutuksia.

THE HAZELNUT COMPANY

Tavoitteenamme on varmistaa hasselpähkinöiden laatu ja vastuullisuus

The Hazelnut Company on ainutlaatuinen Ferreron sisäinen toiminto, joka on mukana hasselpähkinöiden arvoketjun kaikissa vaiheissa maatilalta tehtaalle. Se koostuu viidestä maatalousyrityksestä, jotka toimivat Argentiinassa, Australiassa, Chilessä, Georgiassa ja Serbiassa. Sillä on myös seitsemän hasselpähkinöiden jalostuslaitosta Turkissa, Italiassa ja Chilessä.

Lisätietoja on osoitteessa: www.ferrerohazelnutcompany.com