LIIKETOIMINNAN MENETTELYSÄÄNNÖT

Ferrero Groupin Liiketoiminnan menettelysäännöt hyväksyttiin toukokuussa 2011 ja ne julkaistiin ensimmäistä kertaa toisessa yhteiskuntavastuuraportissa kesäkuussa 2011.

Nämä säännöt auttavat konsernia jakamaan Ferreron periaatteet ja tuotteiden laatustandardit toimittajiensa, kauppakumppaneidensa, kaupallisten edustajien, alihankkijoiden, jakelijoiden, myyjien ja heidän työntekijöidensa kanssa.

Liiketoiminnan menettelysääntöjä sovelletaan yritysten välisissä suhteissa Ferreron eettisten ohjeiden mukaisesti ja ne perustuvat 5 painopistealueeseen:

1) Korkea tuotteiden laatu ja turvallisuus
2) Sitoutuminen ihmisoikeuksiin
3) Ympäristönsuojelu ja kestävä kehitys
4) Työympäristön olosuhteet
5) Liiketoiminnan rehellisyys

Säännöt jaetaan ennen vuotta 2013 sekä ABCDE (A Business Code Dialogue Engagement) -toimintasuunnitelman että itsenäisten toimielimien ulkoisen vakuutuksen kautta.

Lataa liiketoiminnan menettelysääntöjen koko teksti >

FERRERO INTEGRITY HELPLINE -TUKILINJA

Ferrero Integrity Helpline –tukilinja on tarkoitettu meidän eettisiä säännöksiä ja liiketoiminnan käytänteitä koskevien ongelmien luottamukselliseen raportointiin.
Se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa ja se on käytettävissä 43 kielellä. Ferrero Integrity Helpline -tukilinjaa operoi riippumaton palveluntarjoaja, Convercent. Kun raportti on lähetetty Convercentille, se on heti Ferreron johtoryhmän käytettävissä tarkastusta varten.
Napsauta tästä, kun haluat muodostaa yhteyden Ferrero Integrity Helpline -tukilinjaan kysyäksesi kysymyksiä, ilmoittaaksesi poikkeavasta tilanteesta tai löytääksesi paikallisen puhelinnumeron.