Tutkimus

Tutkimus

Yksi vahvuuksistamme on yrityksemme jatkuva tutkimustyö, jolla pyrimme luomaan entistäkin innovatiivisempia ja ainutlaatuisempia tuotteita. Tästä vaativasta ja haastavasta työstä vastaa konserninsisäinen yritys Soremartec (Société de recherche de marketing et technique), jossa toimii Ferrero-konsernin tutkimuksen ja tuotekehityksen osasto.

Soremartecin pyrkimyksenä on tutkia, rakentaa ja luoda uusia tuotteita, jotka noudattavat täysin filosofiaamme: luoda täysin uusia tuotteita, jotka voivat muodostaa uusia markkina-aloja, jotka on valmistettu parhaimmista raaka-aineista ja jotka ovat käyneet läpi monitahoisen teknisen tuotantoprosessin.

Yksi strategisista toimistamme on perustaa teknisistä asiantuntijoista koostuva ryhmä, joka tutkii tuotteiden makua ja ulkonäköä. Ryhmä tarkkailee myös elintarviketeollisuutta havaitakseen ja tutkiakseen uusia ja erilaisia, usein muilta valmistusaloilta lainattuja järjestelmiä, joita voidaan hyödyntää valmistettaessa raaka-aineista erikoistuotteita sekä laadittaessa uusia tuotantojärjestelmiä, jotka takaavat korkean laadun ja tehokkuuden alhaisemmilla kustannuksilla.

Tekniikka

Tekniikka

Yrityksen ainoa keino toimittaa joka päivä miljoonia makeistuotteita maailmanlaajuisille markkinoille on keskittyä jatkuvaan kehitystyöhön, joka sisältää myös tuotanto- ja pakkausprosessit. Sijoitamme joka vuosi  tuotantolinjojemme järjestelmällisiin ja teknisiin parannuksiin. Olemme saaneet hyväksynnän monille patenteillemme, jotka suojaavat luovuuttamme ja kekseliäisyyttämme teollisen tuotantotekniikan alalla.

Jatkuva keskittyminen laatuun sekä tarpeeseen luoda täysin ainutlaatuisia makeistuotteita on usein edellyttänyt erikoistekniikoiden ja välineiden kehittämistä. Näin on käynyt esimerkiksi pallomaisen Ferrero Rocher konvehdin kohdalla. Konvehdin erityisominaisuus, eli epätavanomainen muoto, jota olemme sittemmin käyttäneet myös muissa Ferrero-tuotteissa, vaati tutkimustyötä sekä aivan uudenlaisen, markkinoilla siihen asti tuntemattoman valmistuslaitteen rakentamista. Olemme edelläkävijöitä myös tuotteiden pakkaamisessa ja tutkimme ja kehitämme jatkuvasti pakkaustyyppejä, jotka parantavat tuotteiden kestävyyttä ja säilyvyyttä (ja sen myötä parasta ennen päivämäärää). Pakkaukset testataan tarkasti, jotta voidaan valvoa niiden fysikaalisia, kemiallisia ja mikrobiologisia ominaisuuksia. Tavallisesti uusia teknisiä ratkaisuja kehitetään sen takaamiseksi, että pakkaukset suojaavat tuotteita äärimmäisissä lämpötiloissa vaikeissa ilmastoissa. Lisäksi kehitetään aktiivisia pakkauksia (jotka suojaavat ja parantavat elintarvikkeen säilyvyyttä esimerkiksi imemällä pakkauksesta happea), manipuloimisen estäviä pakkauksia (jotka suojaavat tuotteita mahdolliselta peukaloinnilta) sekä pakkauksia, joissa on voimakas hapettumista estävä suojakerros (valmistettu läpäisemättömästä kalvosta, joka estää erityisesti hapen läpipääsyn).

Jopa yksinkertaiset asiat, kuten pakkausnauhan sitominen tai tuotteen koristelu, voivat tuottaa ongelmia, jos ne täytyy tehdä suurelle määrälle valmiita tuotteita. Todellisuudessa näitä toimenpiteitä ei voi tehdä manuaalisesti vaarantamatta samalla tuotteiden laatua. Tästä syystä tuotantolinjamme ovat pitkälti automatisoituja, jotta voimme parantaa tuotteiden ulkoasua yhdenmukaisin koristein, ja samalla pidämme tuotantovaiheiden määrän minimissä. Järjestelmät ja laitteet on luotu työstämään useita erilaisia tuotteita samanaikaisesti, mutta pidämme aina kiinni huolellisuudesta ja tarkkuudesta, jotka leimaavat käsityömäisiä tuotteita.