Historia

Päähenkilö Ferrero-ryhmän kehityksen takana on ennen kaikkea Michele Ferrero. Hänen halunsa luoda uusia tuotteita alan johtavia ideoita käyttäen on saanut aikaan miljoonien kuluttajien ruokatapojen muutoksen.

Kiitos hänen vaimonsa Maria Francan jatkuvan ja tehokkaan yhteistyön, hän pystyi sodan jälkeisenä aikana saavuttamaan asemansa ensimmäisenä italialaisena teollisuusmiehenä, joka pystyi avaamaan makeistehtaita ja kaupallisia yrityksiä ulkomaille. Näin hän muutti yrityksensä todelliseksi kansainväliseksi yritysryhmäksi.

Meidän on mentävä kuitenkin 40-luvulle löytääksemme tämän menestyksen juuret, sillä silloin Piera ja Pietro – Michelen vanhemmat, onnistuivat muuttamaan makeiskauppansa tehtaaksi.
Nämä ensimmäiset ja elintärkeät edistysaskeleet mahdollistuivat Pietro Ferreron ja hänen tuohon aikaan erittäin nuoren poikansa Michelen "keksimien" tuotteiden ansiota.
Toinen menestykseen vaikuttava tekijä oli myynnin tehokas verkosto, jonka luomisesta ja toimivuudesta Pietron vuonna 1949 kuollut veli Giovanni vastasi.
Ferreron historia on edennyt nyt jo kolmanteen sukupolveen. Pietro ja Giovanni Ferrero, Michelen ja Maria Francan pojat, ovat olleet ryhmän johdossa toimitusjohtajina yli kymmenen vuotta.

Huhtikuussa 2011 Pietro Ferrero kuoli traagisesti. Hänen poismenonsa tapahtui Etelä-Amerikassa, jossa Pietro oli suorittamassa humanitaarista tehtävää, tarkoituksena käynnistää siellä hänen itsensä alullepanema Ferreron sosiaalinen työ.

Tänään Giovanni Ferrero jatkaa yrityksen menestyksekästä johtamista tavoitteenaan saavuttaa entistä korkeampia päämääriä. Hän pitää vahvasti yllä ja hengissä sosiaalista inspiraatiota ja motivaatiota, jonka hän on jakanut vanhempiensa ja veljensä kanssa. Yritystoiminta perustuu tänään kuten aikaisemminkin vahvoihin perhearvoihin.

Tiivistäen voidaankin sanoa, että monikansallisen yrityksen tuotemerkkien, taselaskelmien ja laajenemisen takana löydämme lahjakkaan ja sinnikkään piemontelaisperheen, joka Ferrero-moton "Työskentele, luo, lahjoita” mukaisesti säilyttää ilmiömäisen kasvukykynsä.