1. Mistä kaakao oikeastaan tulee?

Kaakaopuu kasvaa ainoastaan maapallon lämpimimmillä alueilla lähellä päiväntasaajaa. Eri kaakaolajikkeet tulevat pääosin Länsi-Afrikasta sekä Etelä-Amerikan, Keski-Amerikan ja Indonesian pohjoisosista. Kaakaolajikkeita on nykyään noin 60.

2. Miten kaakaojauhe valmistetaan pavuista?

Poimimisen jälkeen pavut jätetään odottamaan valmistusprosessia 5–10 päiväksi. Tänä aikana pavut käyvät. Käymisen johdosta pavut tummuvat, ja tuloksena syntyy tyypillinen kaakaoaromi. Tämän jälkeen pavut kuivataan ja paahdetaan. Sitten alkaa varsinainen työ: Pavut murskataan ja mahdolliset epäpuhtaudet seulotaan pois, minkä jälkeen pavut jauhetaan jauheeksi. Kaakaorasva erotetaan kaakaomassasta painekammiossa. Tuloksena syntyy puristekakkuja, jotka jauhetaan kaakaojauheeksi.

3. Onko totta, että kaakao auttaa pysymään kunnossa?

Kyllä, jos sitä nautitaan oikeassa suhteessa. Kaakao sisältää hiilihydraatteja ja sokeria, jotka antavat keholle energiaa. Lisäksi kaakaossa on luonnollisena ainesosana teobromiinia, joka on saanut nimensä kaakaokasvista ”Theobroma” – jumalten ruoka.

4. Miten suklaata valmistetaan?

Erityyppisiä kaakaomassoja sekoitetaan erikoisreseptin mukaisesti sokerin, kaakaovoin ja tarvittaessa eri maito- tai kermatuotteiden kanssa. Kaakaomassaa hienonnetaan useiden telojen välissä, kunnes siitä tulee erittäin ohutta. Sen jälkeen massaa puristetaan, hämmennetään ja vaivataan, siihen lisätään ilmaa ja sitä lämmitetään useita tunteja erityisissä säiliöissä, kunnes siitä tulee pehmeää tahnaa: herkullista suklaata.

5. Sisältääkö Kinder-suklaa ruskeaa ja valkoista suklaata?

Ei, Kinder-suklaa on korkealaatuista maitosuklaata maitoisalla täytteellä. Lisäksi Kinder-suklaan sisällöstä kolmasosa tulee maidosta.

6. Missä Ferrero-tuotteissa ei ole pähkinöitä?

Kuten tuoteselosteissa on ilmoitettu, seuraavat tuotteet eivät sisällä pähkinää (maapähkinää, saksanpähkinää, hasselpähkinää jne.): KINDER CHOCOLATE, KINDER SURPRISE, KINDER COUNTRY, KINDER MILK-SLICE, KINDER MAXI, KINDER PINGUÍ, MON CHÉRI sekä TIC TAC.